Het Koninklijk Paleis op 6 min fietsen!

Koninklijk Paleis op de dam 6 min fietsen op een Rentalbike

Het Koninklijk Paleis op de Dam midden in het centrum van Amsterdam is 6 min fietsen vanaf de Rentalbike shop op de Westerstraat 115 in Amsterdam.

Het Paleis is het officiële ontvangstpaleis van Z.M. de Koning en daarbuiten zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Bezoek het Paleis en ontdek de unieke geschiedenis van dit bijzondere gebouw in het hart van Amsterdam. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Een bezoek aan het Paleis duurt gemiddeld één uur.

Het Paleis is bijna elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Openingstijden. Je kan van tevoren e-tickets kopen op deze website. Entreeprijs – € 10,-. In het Paleis kun je geen etenswaren nuttigen. In de directe omgeving bevinden zich diverse horecagelegenheden.

Website

huidig gebruik
Het Koninklijk Paleis Amsterdam is tegenwoordig actief ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis. Als ontvangstpaleis wordt het gebruikt tijdens staatsbezoeken, voor de nieuwjaarsrecepties van de Koning en voor andere officiële koninklijke ontvangsten. Tijdens een staatsbezoek biedt de Koning het bezoekende staatshoofd logies en een staatsbanket aan op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Ook vindt er jaarlijks de uitreiking van de Erasmusprijs, de Zilveren Anjer, de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en de Prins Claus Prijs plaats. Het gebouw speelt tevens een rol in koninklijke huwelijken en de troonswisseling.

Op de momenten dat het Koninklijk Huis geen gebruik maakt van het Paleis, wordt het gebouw (sinds 1979) door de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam opengesteld voor het publiek. Twee keer per jaar worden er tentoonstellingen georganiseerd. Daarnaast vinden er regelmatig publieksactiviteiten plaats.